Курсова робота Резерви збільшення товарообороту

Зміст

Вступ 3

Розділ 1. Теоретичні основи управління товарооборотом підприємства 5
1.1. Поняття та система економічних показників управління товарооборотом ресторанного господарства 5
1.2. Аналіз і методи планування товарообороту і випуску продукції 9
1.3. Резерви збільшення обсягів реалізації випуску продукції власного виробництва і купівельних товарів в умовах конкурентного ринку 11

Розділ 2. Дослідження ефективності управління товарооборотом ТОВ “Максимум” 18
2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства 18
2.2. Аналіз виконання плану товарообороту і випуску продукції 23
2.3. Аналіз товарообороту і випуску продукції у динаміці 30
2.4. Факторний аналіз товарообороту і випуску продукції 34

Розділ 3. Пропозиції по збільшенню товарообороту ТОВ “Максимум” 36
3.1. Використання прогресивних технологій виробництва продукції власного виробництва 36
3.2. Підвищення конкурентоспроможності підприємства 40

Висновки і пропозиції 45

Список літератури 49

Додатки 51

Вступ
Ресторанне господарство відіграє важливу роль у житті суспільства. Воно найбільше повно задовольняють потреби людей у харчуванні. Підприємства харчування виконують такі функції, як виробництво, реалізація й організація споживання кулінарної продукції населенням у спеціально організованих місцях. Заклади харчування здійснюють самостійну господарську діяльність і в цьому відношенні не відрізняються від інших підприємств.
Ресторанне господарство являє собою галузь народного господарства, основу якої складають підприємства, що характеризуються єдністю формою організації виробництва й обслуговування споживачів і розрізняються по типах, спеціалізації.
Ресторанне господарство однією з перших галузей народного господарства встало на рейки перетворення, прийнявши вантаж найгостріших проблем перехідного періоду на ринкові відносини. Швидкими темпами пройшла приватизація підприємств, змінилася організаційно-правова форма підприємств громадського харчування. З»явилася велика кількість приватних малих підприємств.
Багато закладів ресторанного господарства є чисто комерційними, але поряд з цим розвивається і соціальне харчування: їдальні при виробничих підприємствах, студентські, шкільні їдальні. З»являються комбінати харчування, фірми, що беруть на себе задачі організації ресторанного господарства.
Мережа ресторанного господарства, якими користується населення, представлена різними типами: їдальнями, ресторанами, кафе, закусочними й ін.; необхідність різних типів визначається: різнохарактерністю попиту населення на різні види харчування (сніданки, обіди, вечері, проміжні прийоми їжі, бізнес-ланчі); специфікою обслуговування людей і під час коротких обідніх перерв, і під час відпочинку; необхідністю обслуговування дорослого населення і дітей, здорових і нужденних у лікувальному харчуванні. Попит на продукцію і послуги масового харчування безупинно змінюється і росте.
Саме тому тема курсової роботи “Резерви збільшення товарообороту” є досить актуальною.
Метою даної курсової роботи є проведення аналізу товарообороту в закладі громадського харчування в сучасних економічних умовах в Україні.
Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання:
? розглянути теоретичні основи управління товарооборотом підприємства;
? провести дослідження ефективності управління товарооборотом на базовому підприємстві;
? зробити пропозиції по збільшенню товарообороту базового підприємства;
? узагальнити результати роботи.
Предметом дослідження є результати діяльності базового підприємства.
Об’єктом дослідження є підприємство громадського харчування ресторан “Максимум”.
Методи дослідження. Теоретичною та методологічною основою дослідження є наукові концепції та теоретичні розробки вітчизняних та зарубіжних вчених в області аналізу діяльності підприємств, маркетингу, закони України.
В процесі дослідження використані традиційні способи та засоби економічного аналізу (табличного, порівняння, групування, графічний), обробка матеріалів з використанням персональних ЕОМ.

Розділ 1. Теоретичні основи управління товарооборотом підприємства

1.1. Поняття та система економічних показників управління товарооборотом ресторанного господарства

Одним з основних економічних показників господарської діяльності підприємства ресторанного господарства є товарооборот — процес обміну товарів на гроші.
Товарооборот можна віднести до найважливіших показників плану економічного та соціального розвитку. Він має вплив як на виробництво, так і на споживання.
Роздрібний товарооборот за своїм складом не є однорідним, до його складу входить сума продажу товарів населенню через роздрібну торговельну мережу та підприємства громадського харчування, а також продаж товарів підприємствам, закладам та організаціям. Найбільша частина роздрібного товарообороту безпосередньо пов’язана з індивідуальним споживанням та купівельними фондами населення [12, с. 147].

вартісному виразі:
?ВПстр = (Кст – Кн) * ВПпл = (1,0143 — 1,01155)* 1220 = 3,41 тис. грн.
Таким чином план випуску продукції по структурі перевиконано на 3,41 тис. грн. порівняно з рівномірним виконанням плану на 101,155%. В структурі продукції переважає більш дорога продукція спиртні напої.

2.3. Аналіз товарообороту і випуску продукції у динаміці

Розглянемо динаміку зміни товарообороту і випуску продукції в ресторані ТОВ “Максимум” за останні роки з 1998 по 2002. Дані занесемо в табл. 2.5.

….

відтоку клієнтів в літні бари та кафе, що розміщені в місцях масового відпочинку населення. Для збільшення товарообороту ресторану “Максимум” пропонується в літній період встановити столики для обслуговування клієнтів, а також робити виїзди для реалізації продукції в місця масового відпочинку.

Висновки і пропозиції
В динаміці роздрібного товарообороту знаходять відображення систематичне зростання виробництва, з одного боку, та безперервний підйом, добробут культури населення – з іншого. Він також має великий вплив на кількісні та якісні показники роботи торговельних підприємств та організацій. Від обсягу та структури товарообороту залежать такі показники, як доход, прибуток, рентабельність, сума та рівень витрат обертання, фонд оплати труда, чисельність оперативного персоналу та фінансове становище підприємства загалом.
У підприємстві ресторанного господарства товарооборот виражається в розмірі грошової виручки за продані товари та продукцію власного виробництва — по його розміру можна судити про значимість даного підприємства на споживчому ринку.
Аналіз товарної структури товарообігу підприємства ресторанного господарства припускає кількісну і вартісну оцінку продажів окремих товарів, а також визначення динаміки структурних зрушень. Співвідношення реалізованих товарів у структурі товарообороту виміряється у відсотках до його обсягу в цілому чи окремих товарних групах. Результати аналізу використовуються для вивчення відповідності структури товарної пропозиції попиту споживачів і впливають на формування замовлень постачальникам і вибір самих постачальників.
У підприємстві ресторанного господарства комерційна діяльність безпосередньо впливає і на його економічні результати, і на соціальну ефективність торгівлі в цілому. Економічна і соціальна ефективність торгівлі знаходяться в тісному взаємозв»язку. Економічну ефективність комерційної діяльності варто оцінювати за економічними результатами, що характеризують роботу підприємства в цілому: узагальнюючим економічним показникам (товарооборот, витрати, прибуток, ціни); показникам використання ресурсів (вироблення, товарооборотність); якості торгового обслуговування (широта, стійкість і поновлюваність асортименту); якості товарів.
Центр відпочинку ТОВ “Максимум” знаходиться за адресою м. Київ, вул. Декабристів, 12/37.
В ТОВ “Максимум” є новий, затишний ресторан з каміном, VIP- зал на 8-10 чоловік. Архітектура — мотиви середньовічного замка. Європейська кухня середня вартість блюда — 60 грн. Фірмові блюда, а також найбільш смачні блюда шеф-кухаря — салат «Максимум», салат «Цезар», качине філе під виноградним соусом, телятина з чорносливом, курячий шашлик із фруктами.
В ресторані проводиться організація банкетів до 60 персон, повний комплекс організаційних послуг — концептуальні сценарії, шоу-програми за участю зірок естради, фіто-дизайн, організація фуршетів у приміщенні боулінгу до 350 чоловік, по суботах і неділях — казкове меню для самих маленьких.
Ресторан “Максимум” в м. Києві має досить багато конкурентів. Існуючі конкуренти: ресторани міста, ресторани в центрах відпочинку, ресторани в готелях. Підприємства, що потенційно можуть увійти в галузь: нічні бари, кафе. Основними конкурентами ресторану ТОВ “Максимум” є такі ресторани м. Києва, як Тарас, Ліпський особняк, За двома зайцями, Свинг, Мімічно, Первак, Конкорд, Дніпро, Таймаут, Козак Мамай, Англійський паб, У Сені і Гогі, Печера, Диксиленд, Корона-клуб, Ле гранд кафе, Баскервіль-хол та інші ресторани м. Києва.
В 2002 році план товарообороту і випуску продукції по ресторану ТОВ «Максимум» було перевиконано на 16 тис. грн. тобто на 1,43%. Стосовно груп виробів то план було перевиконано по таких групах товарів як товари власного виробництва та спиртні напої відповідно на 3,62% та 3,55%. По таких групах як покупні продовольчі товари та інші послуги ресторану план було недовиконано на 1,48% та 1,21% відповідно.
Недовиконання плану товарообороту і випуску продукції сталося по причині відповідного зменшення попиту на дані товари. Щоб не створювати надлишки нереалізованої продукції, було зменшено обсяг виробництва.
По підприємству план товарообороту і випуску продукції було виконано на 101,43%. План по асортименту продукції було виконано на 99,4%.
Як би план товарообороту і виробництва продукції був рівномірно перевиконаний на 101,155% по всіх видах продукції і не порушувалася запланована структура, то загальний об’єм виробництва склав би 1234,09 тис. грн. При фактичній структурі він вище на 3,41 тис. грн. Це означає, що збільшилася доля більш дорогої продукції в загальному її випуску.
План товарообороту по структурі перевиконано на 3,41 тис. грн. порівняно з рівномірним виконанням плану на 101,155%. В структурі продукції переважає більш дорога продукція спиртні напої.
В 2002 році товарооборот ресторану ТОВ «Максимум» зріс на 121,1 тис. грн. тобто на 10,86 % порівняно з 2001 роком. Зростання відбулося головним чином за рахунок товарів власного виробництва та спиртних напоїв відповідно на 50,4 тис. грн. та 40,1 тис. грн.
Товарооборот в 2002 році зріс порівняно з 2001 на 121,1 тис. грн. за рахунок таких факторів: обсягу проданих товарів на 33,2 тис. грн.; структури проданих товарів на 49,3 тис. грн.; зміни ціни на окремі товари на 38,6 тис. грн.
Для збільшення товарообороту ресторану ТОВ “Максимум” потрібно розширювати випуск продукції власного виробництва. Важливим напрямком збільшення товарообороту є розробка прогресивних технологій виробництва продукції на базі нової техніки.
Для збільшення товарообороту меню ресторану ТОВ “Максимум” повинно містити не менш 15 найменувань холодних закусок, 3 — гарячих, 5 — супів, 30 — других гарячих блюд, 6 — солодких блюд. Усього в ресторані ТОВ “Максимум” протягом дня повинно реалізуватися 49 найменувань блюд і закусок, 8 найменувань напоїв, 10 найменувань хлібобулочних і кондитерських виробів.
Багато споживачів в обідній час щодня відвідують ресторан ТОВ “Максимум”, тому меню обідів варто різноманітити не тільки на даний день, але і по днях тижня.
Головне завдання контролю — постійно забезпечувати необхідний рівень якості страв, зафіксований у нормативних документах, через безпосередню перевірку кожного виробу й цілеспрямований вплив на умови й чинники, що забезпечують таку якість. Успішно розв»язати це завдання можна за правильного ви¬бору об»єктів і методів контролю. Об»єктами контролю мають бути всі компоненти виробничої системи та взаємозв»язаних з нею елементів, тобто вхід (ресурси), сам виробничий процес, вихід (продукція).
Найбільший вплив на збільшення товарообороту в ресторані ТОВ “Максимум” здійснює наявність платоспроможного попиту на товари та продукцію власного виробництва, і це зрозуміло, тому що доходи приносить той товар, що продається, а не той, що лежить на полицях. Саме швидкість процесу реалізації визначає доцільність закупки та виробництва наступної партії даного товару.
Для ТОВ “Максимум” можна запропонувати заходи по забезпеченню конкурентоспроможності на основі маркетингових досліджень ринкового середовища. Маркетинг розглядається як організаційна система розробки, виробництва і збуту продукції, конкурентоспроможність якої ви¬значається в процесі її реалізації на ринку.

Список літератури

1. Закон України “Про власність”. Відомості Верховної Ради (ВВР), 1991, N 20, С. 249.
2. Закон України “Про підприємництво”, затверджений Постановою ВРУ №785-12 від 26.06.90 р. (із змінами №2788-ІІІ від 15.11.2001 р.).// ВВР. – 2001. — №34. – Ст. 56.
3. Закон України “Про господарські товариства”, затверджений Постановою ВРУ №1577-12 від 19.09.91 р. (із змінами №2409-ІІІ від 17.05.2001 р.) // ВВР. – 2001. — №31. – Ст. 146.
4. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 9 «Запаси», затверджений наказом Міністерства фінансів України №205 від 28.04.2001р.// Бухгалтерський облік і аудит — 2001. — №5. -С.29-30.
5. Інструкція про облік роздрібного товарообороту і товарних запасів. Затверджено наказом Міністерства статистики України від 28.12.96 N 389.
6. Аванесов Ю. А., Васькин Е. В., Клочко А. Н. Основы коммерции: Учебник. — М.: ТОО «Люкс-Арт», 1999. – 328 c.
7. Баскин Л.И., Яковлев О.Т. Резервы ускорения оборота запасов. – М.:Инфра-М, 1999. – 55 с.
8. Бланк И. А. Торговый менеджмент. – К.: Украинско-Финский ин¬ститут менеджмента и бизнеса, 1997.– 408 с.
9. Богущева В. И. Бары и рестораны. Искусство обслуживания. Серия «Учебники и учебные пособия». Ростов-на-Дону: «Феникс», 1999 — 352 с.
10. Валевич Р.П. Экономика торгового предприятия. – Мн..: Вышэйшая школа, 1996. – 348 с.
11. Голубков Е.П. Маркетингові дослідження. Теорія і методологія. К.: АСК, 2000. — 221 с.
12. Гребнев А.И. Экономика торгового предприятия. – М.: Экономика. 1997. – 314с.
13. Захарченко М. Н. Обслуживание на предприятиях общественного питания. Учебник. 1986. – С. 155-158.
14. Исследование рынка потребительских товаров: Практический мар¬кетинг. Вып. 5. — М.: НПО «Реклама, информация, маркетинг», 2000. – 348с.
15. Ізмайлова К.В. Фінансовий аналіз: Навч. носіб.- К.: МАУП, 2001. С 40-42.
16. Карпов В. Н. Управление маркетингом // Маркетинг. 1999. № 2. С. 29-42.
17. Коммерчески-посредническая деятельность на товарном рын¬ке. — Екатеринбург: РИФ «Солярис», 1999. – 294с.
18. Котлер Ф. Основы маркетинга: Пер. с англ. -М. : Прогресс, 2000 — 736 с.
19. Лахтіонова Л. А. Фінансовий аналіз суб’єктів господарювання: Монографія. – К.: КНЕУ, 2001.- 387 с.
20. Мазаракі А.А., Лігоненко Л.О., Ушакова Н.М. Економіка торговельного підприємства. – К.: Хрещатик, 1999. – 800 с.
21. Николаева Т. И. Адаптация торговли к условиям рынка. — Екате¬ринбург: УГЭУ, 1999. – 264с.
22. Никуленкова Т.Т., Маргелов В.Н. «Проектирование предприятий общественного питания»: М. «Экономика» 1987.
23. Осипова Л.В., Синяева И.М. Основы коммерческой деятельнос¬ти. Практикум: Учеб. пособие для вузов. — М.: Банки и биржи, ЮНИТИ, 1999. – 218с.
24. Панкратов Ф. Г., Серегина Т. К. Коммерческая деятельность: Учеб¬ник. — М.: Информ. центр «Маркетинг», 2001. – 348с.
25. Половцева Ф.П. Коммерческая деятельность: Учебник. – М.: ИНФРА-М, 2000. – 248с.
26. Пособие для работников общественного питания/Пер, с нем. — М.: Экономика, 1981.
27. Пятницкая Н.А. Организация общественного питания в гостиничном комплексе. Учебник. С. 169-174.
28. Радченко Л. А. Организация производства на предприятиях питания. – Ростов н/Д: «Феникс», 2001. – 352 с.
29. Торговое дело: экономика, маркетинг, организация: Учебник / Под общ. ред. проф. Л. А. Брагина и проф. Т. П. Данько. — М.: ИНФРА-М, 2002. – 560 с.
30. Усов В.В. Организация обслуживания в ресторанах. Учебник. М.: Высшая школа. 1990 г. – 208 с.
31. Фасоляк Н.Д. Управление производственными запасами. – М.; Экономика, 1998. – 271 с.
32. Шандезон Ш., Лансестр А. Методы продажи. — М.: Прогресс-Универс, 1999. – 428с.
Додатки
Додаток А
Додаток
до Положення (стандарту)
бухгалтерського обліку 2
Коди
Дата (рік, місяць, число)
Підприємство ТОВ «Максимум» за ЄДРПОУ
Територія за КОАТТУ
Орган державного управління за СПОДУ
Галузь за ЗКГНГ
Вид економічної діяльності за КВЕД
Одиниця виміру: тис. грн.

Баланс
на 1 січня 200 3 року
Форма № 1
Код за ДКУД 1801001

Код На початок На кінець
Актив рядка звітного звітного
періоду періоду
1 2 3 4
1. Необоротні активи
Нематеріальні активи:
залишкова вартість 0 10 300 310
первісна вартість 0 11 330 350
Знос 0 12 30 40
Незавершене будівництво 0 20 1200 2100
Основні засоби:
залишкова вартість 0 30 609,15 2627,2
первісна вартість 0 31 1109,15 3257,2
Знос 0 32 500 630
Довгострокові фінансові інвестиції :
які обліковуються за методом участі
в капіталі інших підприємств 0 40 110 100
інші фінансові інвестіції 0 45 20 10
Довгострокова дебіторська заборго-
Ваність 0 50
Відстрочені податкові активи 0 60
Інші необоротні активи 0 70
Усього за розділом 1. 0 80 2239,15 5150,2
2. Оборотні активи
Запаси:
виробничі запаси 100 400 450
Тварини на вирощуванні та відгодівлі 110
незавершене виробництво 120 10 60
готова продукція 130 20 78
товари 140 1300 1400
Векселі одержані 150 150 170
Дебіторська заборгованість за товари,
роботи, послуги:
чиста реалізаційна вартість 160 300 320
первісна вартість 161 340 360
резерв сумнівних боргів 162 40 40
Дебіторська заборгованість за розра-
хунками:
з бюджетом 170 7
за виданими авансами 180 35 12
з нарахованих доходів 190
із внутрішніх розрахунків 200
Інша поточна дебіторська заборгова-
ність 210 20 3
Поточні фінансові інвестиції 220 50 20
Грошові кошти та їх еквіваленти :
у національній валюті 230 70 201
в іноземній валюті 240 120 5
Інші оборотні активи 250 10
Усього за розділом 2. 260 2492 2719
3. Витрати майбутніх періодів 270 50 70
БАЛАНС 280 4781,15 7939,2
Код На початок На кінець
Пасив рядка звітного звітного
періоду Періоду
1 2 3 4
1. Власний капітал
Статутний капітал 300 3600 3600
Пайовий капітал 310
Додатковий вкладений капітал 320 200 200
Інший додатковий капітал 330 2859
Резервний капітал 340 50 70
Нарозподілений прибуток (непокритий
збиток) 350 111,5 67,2
Неоплачений капітал 360 30 10
Вилучений капітал 370 20 10
Усього за розділом 1. 380 3911,15 6776,2
2. Забеспечення наступних витрат
і платежів
Забеспечення виплат персоналу 400 10 6
Інші забеспечення 410 2
Цільове фінансування 420 10
Усього за розділом 2. 430 22 6
3. Довгострокові зобов,язання
Довгострокові кредити банків 440 200 250
Інші довгострокові фінансові
зобов,язання 450
Відстрочені податкові зобов,язання 460 50
Інші довгострокові зобов,язання 470 20
Усього за розділом 3. 480 220 300
4. Поточні зобов,язання
Короткострокові кредити банків 500 120 190
Поточна заборгованість за довгостро-
ковими зобов,язаннями 510 20 20
Векселі видані 520 60 130
Кредиторська заборгованість за това-
ри, роботи, послуги 530 250 225
Поточні зобов,язання за розрахунками:
з одержаних авансів 540 50 110
з бюджетом 550 10 20
з позабюджетних платежів 560 3 4
зі страхування 570 7 3
з оплати праці 580 18 10
з участниками 590 30 35
із внутрішніх розрахунків 600
Інші поточні зобов,язання 610 10
Усього за розділом 4. 620 578 747
5. Доходи майбутніх періодів 630 50 110
БАЛАНС 640 4781,15 7939,2
Керівник М.П.
Додаток Б
Додаток
до Положення (стандарту)
бухгалтерського обліку 3

Коди
Дата (рік, місяць, число)
Підприємство ТОВ «Максимум» за ЄДРПОУ
Територія за КОАТТУ
Орган державного управління за СПОДУ
Галузь за ЗКГНГ
Вид економічної діяльності за КВЕД
Одиниця виміру: тис. грн.

Звіт
про фінансові результати
за рік 2001 року
Форма № 2
Код за ДКУД 1801003

1.Фінансові результати

Стаття Код За звітний За попередній
рядка період період
1 2 3 4
Дохід (виручка) від реалізації продукції 0 10 1236 1114,9
Податок на додану вартість 0 15 206 185,82
Акцизний збір 0 20
0 25
Інші вирахування з доходу 0 30
Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції 0 35 1030 929,08
Собівартість реалізованої продукції 0 40 629,4 541,1
Валовий:
прибуток 0 50 400 387,98
збиток 0 55
Інші операційні доходи 0 60
Адміністративні витрати 0 70 249 207,6
Витрати на збут 0 80 119,9 83,2
Інші операційні витрати 0 90 0,3 0,5
Фінансові результати від операційної діяльності:
прибуток 100 31 96,68
збиток 105
Дохід від участі в капіталі 110
Інші фінансові доходи 120
Інші доходи 130 65 62,1
Фінансові витрати 140
Втрати від участі в капіталі 150
Інші витрати 160
Фінансові результати від звичайної діяльності
до оподаткування:
прибуток 170 96 158,78
збиток 175
Податок на прибуток від звичайної діяльності 180 28,8 47,64
Фінансові результати від звичайної діяльності
прибуток 190 67,2 111,15
збиток 195
Надзвичайні:
доходи 200
витрати 205
Податки з надзвичайного прибутку 210
Чистий:
прибуток 220 67,2 111,15
збиток 225

2. Елементи операційних витрат
Найменування показника Код За звітний За попередній
рядка період Період
1 2 3 4
Матеріальні затрати 230
Витрати на оплату праці 240
Відрахування на соціальні заходи 250
Амортизація 260
Інші операційні витрати 270
Разом 280

3. Розрахунок показників прибутко-
вості акцій
Назва статті Код За звітний За попередній
рядка період період
1 2 3 4
Середньорічна кількість простих акцій 300
Скоригована середньорічна кількість простих акцій 310
Чистий прибуток, що припадає на одну просту акцію 320
Скоригований чистий прибуток, що припадає на одну
просту акцію 330
Дивіденти на одну просту акцію 340

М.П.
Керівник
Головний бухгалтер

Додаток В
«Погоджено»
Голова профкому В. Озеров
«20» грудня 2002 р.

Штатний розклад з кількістю штатних одиниць — Тридцять п’ять (35) сумою оплати праці Вісімдесят чотири тисячі грн. (84000 грн.) затверджую:
Директор Скоробренко Е. Т.
«21» грудня 2002 р.
Штатний розклад ресторан ТОВ «Максимум» на 2003 рік
№ п/п
Найменування посад
Кількість штатних одиниць
Посадовий оклад, грн.
Годинна ставка, грн.
Доплати і надбавки, грн.
Оклад за місяць, грн.
Разом фонд оплати праці

на місяць, грн.
на рік, грн.

Адміністративно-управлінський апарат
1
Директор 1
450
450
450
5400
2
Головний бухгалтер 1
400

400
400
4800
3 Заступник головного бухгалтера 1 350 350 350 4200
4 Бухгалтер-касир 1 200 200 200 2400
5 Охоронець 2 150 150 300 3600
6 Метродотель 1 300 300 300 3600
Виробничий персонал
7 Завідуючий виробництвом 1 300 300 300 3600
8 Шеф-повар 1 250 250 250 3000
9 Адміністратор 1 200 200 200 2400
10 Повара, офіціанти 25 170 170 4250 51000

Разом
35




7000 84000

Додаток Г
Назва підприємства: ТОВ “Максимум”
Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ: Типова форма № П-49
Затверджена наказом Держкомстату
України 22.05.1998 р. №144

Розрахунково-платіжна відомість № 1 за серпень 2003 р.

№ Професія, посада
Прізвище, ім»я, по батькові
Оклад/ тариф
Утримано і відраховано
Разом до видачі, грн.

Прибутковий податок
Відраховано до Пенс, фонду
Профспілк. внесок (1%)
Збір на випадок безробіття (0,5%) Збір
соц. страх Разом

1 Директор
Скоробренко Е. Т. 450
75,55
9,00 4,50 2,25 2,25 93,55 356,45
2 Гол. бух.
Берко О.В.
400 65,55 8,00 4,00 2,00 2,00 81,55 318,45
3 Заст. Гол. бух. Бабак Д.О.
350 55,55 7,00 3,50 1,75 1,75 69,55 280,45
4 Бухгалтер-касир Семко І.М. 200 25,55 4,00 2,00 1,00 1,00 33,55 166,45
5 Охоронець Рембо П. О. 150 16,55 3,00 1,50 0,75 0,75 22,55 127,45
6 Охоронець Рембо А. О. 150 16,55 3,00 1,50 0,75 0,75 22,55 127,45
7 Метродотель Петко Р. Д. 300 45,55 6,00 3,00 1,50 1,50 57,55 242,45
8 Зав. виробн Марченко І.І 300 45,55 6,00 3,00 1,50 1,50 57,55 242,45
9 Шеф-повар Шип Р. Л. 250 35,55 5,00 2,50 1,25 1,25 45,55 204,45
10 Адміністратор Козоріз А. Л 200 25,55 4,00 2,00 1,00 1,00 33,55 166,45
11 Повар Решето П. Р. 170 19,55 3,40 1,70 0,85 0,85 26,35 143,65
— — — — — — — — — — —
35 Офіціант Яцько І. А. 170 19,55 3,40 1,70 0,85 0,85 26,35 143,65
Разом 7000 896,25 140,00 70,00 35,00 35,00 1176,25 5823,75
Додаток Д
Підприємство ТОВ “Максимум”
До Розрахункової відомості № 1 Типова форма № П-53
В касу для оплати:
у сумі п’ять тисяч вісімсот
двадцять три грн. 75 коп.
Директор Скоробренко Е. Т.
Гол. бухгалтер Берко О. В.
За цією платіжною відомістю сплачено п’ять тисяч вісімсот
двадцять три грн. 75 коп. та депоновано нуль грн. 00 коп.

Касир Семко І.М.
Бухгалтер Бабак Д.О.

Касовий ордер № 25 від 1 вересня 2003 р.
Відомість склав Бабак Д.О. (підпис)
Відомість перевірив Берко О. В. (підпис)

Зворотний бік Платіжної відомості

Платіжна відомість № 1 за серпень 2003 р.
№ п/п
Прізвище, ім»я, по батькові
Сума до видачі
Підпис

1. Скоробренко Е. Т. 356,45 +
2. Берко О.В. 318,45 +
3. Бабак Д.О. 280,45 +
4. Семко І.М. 166,45 +
5. Рембо П. О. 127,45 +
6. Рембо А. О. 127,45 +
7. Петко Р. Д. 242,45 +
8. Марченко І.І 242,45 +
9 Шип Р. Л. 204,45 +
10 Козоріз А. Л 166,45 +
11 Решето П. Р. 143,65 +
— — +
35 Яцько І. А. 143,65 +
Разом 5823,75

 

Запись опубликована в рубрике Готові курсові роботи, Продаж дипломних робіт с метками , , , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.