Дипломна робота Облік розрахунків з постачальниками та підрядчиками

Зміст

 

Вступ. 3

 

Розділ 1. Теоретичні аспекти розрахунків з постачальниками і підрядчиками  7

1.1. Економічна суть поточних зобов»язань та їх класифікація. 7

1.2. Роль і місце розрахунків підприємства з постачальниками і підрядчиками  15

1.3. Нормативно — правове регулювання контролю розрахунків з постачальниками і підрядчиками. 26

 

Розділ 2. Облік розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві33

2.1. Організація обліку розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві33

2.2. Документування господарських операцій з обліку розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві40

2.3. Синтетичний та аналітичний облік розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві46

2.4. Автоматизація розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві60

 

Розділ 3. Методика та організація аудиту розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві69

3.1. Методика проведення аудиту та інформаційне забезпечення розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві69

3.2. Аудит розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві80

3.3. Оформлення результатів аудиту розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві87

 

Висновки. 97

 

Список використаних джерел. 101

 

Додатки. 105


Вступ

 

Перехід до ринкової економіки вимагає від підприємств підвищення ефективності виробництва, конкурентноздатності продукції і послуг на основі впровадження досягнень науково-технічного прогресу, ефективних форм господарювання і управління виробництвом, подолання безгосподарності, активізації підприємництва, ініціативи і т.д.

Важлива роль в реалізації цієї задачі відводиться організації бухгалтерського обліку на підприємстві, в тому числі обліку розрахунків з постачальниками та підрядчиками. 

Розрахункові взаємовідносини між постачальниками і покуп­цями виникають у процесі господарської діяльності підприємств, і цим відносинам, як правило, повинне передувати укладання догово­рів (контрактів) купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей, договорів підряду на виконання різних робіт, надання послуг тощо.

Метою дипломної роботи є розробка на базі вивчення законодавчої, нормативної і спеціальної літератури, з застосуванням практичних матеріалів підприємства пропозиції щодо удосконалення організації обліку та аудиту розрахунків з постачальниками і підрядчиками підприємства.

Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання:

— розкрити економічну суть поточних зобов»язань та їх класифікацію;

— визначити роль і місце розрахунків підприємства з постачальниками і підрядчиками;

— проаналізувати нормативно-правове регулювання контролю розрахунків з постачальниками і підрядчиками;

— розглянути організацію обліку розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві;

— розглянути документування господарських операцій з обліку розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві;

— описати синтетичний та аналітичний облік розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві;

— розглянути автоматизацію розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві;

— визначити методику проведення аудиту та інформаційне забезпечення розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві;

— розглянути аудит розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві;

— описати оформлення результатів аудиту розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві.

Предметом дослідження є розрахунки з постачальниками і підрядчиками базового підприємства.

Об»єктом дослідження є підприємство ТОВ “Каліпсо”.

ТОВ “Каліпсо” знаходиться за адресою: м. Київ, вул.. Смоленська, 6. Підприємство ТОВ “Каліпсо” є юридичною особою, має самостійний баланс і є власником свого відокремленого майна, виконує права власника у відповідності із цілями своєї діяльності та призначенням майна, має рахунки в банках, необхідні печатки, штемпелі та бланки із своїм найменуванням, емблему та інші реквізити юридичної особи.

Всі основні положення функціонування підприємства зафіксовані в Статуті. Підприємство ТОВ “Каліпсо” створене з метою задоволення потреб суспільства в товарах і послугах та реалізації на основі одержаного прибутку економічних і соціальних інтересів робітників підприємства. Основними напрямками діяльності ТОВ “Каліпсо” є: торгівля і послуги; виробничо-господарська діяльність; фінансово-економічна діяльність; зовнішньоекономічна діяльність.

ТОВ «Каліпсо» — стабільно працююче підприємство, яке розвивається і має гарні позиції на ринку. Якість продукції і зважена цінова політика, власна сировина, вигідне розташування і відмінні можливості подальшого зростання виробництва роблять його привабливим для співробітництва та інвестицій.

Підприємство ТОВ «Каліпсо» виготовляє високоякісні столярні вироби з натуральної деревини. Основна продукція — дверні й віконні блоки. Підприємство освоїло виготовлення вікон і дверей, у т. ч. балконних, за євростандартом, використовуючи передові закордонні технології та оздоблювальні матеріали. ТОВ «Каліпсо» займається також виготовленням віконних рам, типових роздільних віконних блоків відповідно до держстандарту, зовнішніх і внутрішніх дверних блоків (фільончастих і під скло), підвіконної дошки, дошки для підлоги, лиштв, плінтусів, вагонки та інших погонажних виробів, а також робить послуги з розпилювання круглого лісу і сушіння пиломатеріалів. Столярні вироби можуть виготовлятися без оздоби, з прозорим лаковим покриттям і з тонованим лаковим покриттям.

Підприємство ТОВ “Каліпсо” здійснює торгівлю дверима та вікнами виробництва власного та інших підприємств.

Методи дослідження. Для досягнення мети дипломної роботи в залежності від складності наукових завдань застосовувався комплекс загальнонаукових методів: методи економічного аналізу (розрахунок відносних і середніх величин, порівняння, групування, математичної статистики), методи бухгалтерського обліку, прийоми ті процедури контролю.

Інформаційною базою дослідження є закони та нормативні акти з питань побудови розрахунків з постачальниками і підрядчиками в економіці України, нормативні акти та інструкції НБУ, Міністерства фінансів, Державної контрольно-ревізійної служби України, Кабінету Міністрів України, бухгалтерських аналітичних матеріалів ТОВ “Каліпсо”. При написанні роботи проаналізовано монографії, статті вітчизняних авторів, підручники, посібники, методичні матеріали з бухгалтерського фінансового обліку, податкового обліку, державного фінансового контролю, банківських операцій, економічного аналізу, аудиту.

Теоретичну основу дослідження питання обліку та аудиту розрахунків з постачальниками і підрядчиками склали закони України, Інструкції та Положення з бухгалтерського обліку, наукові праці зарубіжних та вітчизняних вчених, таких як:  Грабова Н.Н. , Завгородній В. П., Добровський В. Н., Коцупатрий М.М., Лінник В.Г., Кужельний В.М. та інших.

Одержані результати мають значне практичне значення, оскільки на кожному підприємстві є розрахункові операції, а тому дуже важливо правильно та своєчасно відобразити розглядувані операції в бухгалтерському та податковому обліках, правильно оформити поточні документи, що супроводжують рух коштів.

 


Розділ 1. Теоретичні аспекти розрахунків з постачальниками і підрядчиками

 

1.1. Економічна суть поточних зобов»язань та їх класифікація

 

П(С)БО 11 «Зобов»язання» визначає методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про зобов»язання та її розкриття у фінансовій звітності [4, c. 7].

Кужельний М. В. визначає поточне зобов’язання, як таке що  підлягає погашенню протягом дванадцяти місяців з дати балансу [43, c. 185].

Голов С. Ф.визначає наступний склад поточних зобов»язань [24, c. 358]:

— короткострокові кредити банків;

— поточну заборгованість за довгостроковими зобов»язаннями;

— короткострокові векселі видані;

— кредиторську заборгованість за товари, роботи, послуги;

— поточну заборгованість за розрахунками з одержаних авансів, за розрахунками з бюджетом, за розрахунками з позабюджетних платежів, за розрахунками зі страхування, за розрахунками з оплати праці, за розрахунками з учасниками, за розрахунками із внутрішніх розрахунків;

— інші поточні зобов»язання.

….

Отже, підставою для бухгалтерського обліку розрахунків з постачальниками та підрядчиками  на підприємстві ТОВ “Каліпсо” є первинні документи,  які фіксують факти здійснення  цих  операцій. Надходження товарів від постачальни­ків оформляється на підставі товарно-транспортних накладних (ТТН), рахунків-фактур, вантажних митних деклара­цій тощо. Приймання виробничих запасів, що надійшли на склад під­приємства, оформляється прибутковим ордером (ф. № М-4). Якщо при прийманні матеріальних цінностей виявлені кількісні або якісні розбіжності з даними товаросупровідних постачальника, складають акт про приймання матеріалів (ф. № М-7).

 

2.3. Синтетичний та аналітичний облік розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві

 

Для узагальнення інформації про розра­хунки з постачальниками і підрядника­ми на підприємстві ТОВ „Каліпсо” передбачено рахунок 63 «Розрахунки з постачальниками та під­рядниками».

Рахунок 63 «Розрахунки з поста­чальниками та підрядниками» має такі субрахунки:

631 «Розрахунки з вітчизняними постачальниками»;

632 «Розрахунки з іноземними постачальниками».

Бухгалтерський облік розрахунків з постачальниками та підрядниками ве­деться на рахунку 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками». На зазначеному рахунку відображаються розрахунки з підприємствами, організаціями та особами за отримані товар­но-матеріальні цінності, прийняті (виконані) роботи та надані послуги, включаючи надання електроенергії, газу, пари, води тощо, а також послуги з доставки або переробки матеріальних цінностей, розраху­нкові документи на які надійшли, і з невідфактурованих поставок.

На рахунку 63 підприємства й організації обліковують розраху­нки з підприємствами транспорту і зв»язку за отримані послуги з перевезень, у тім числі розрахунки за недоборок і переборок тарифу (фрахту), а також розрахунки за всі види послуг зв»язку.

Усі операції, пов»язані з розрахунками за придбані товарно-матеріальні цінності, прийняті роботи або спожиті послуги, знахо­дять відображення на рахунку 63 незалежно від того, одночасно чи заздалегідь проводилася оплата пред»явленого рахунка.

Отже, розв»язання задачі автоматизованим способом забезпечить можливість оперативної обробки інформації для обліку, контролю, аналізу, аудиту та управління за відповідний проміжок часу, спри­ятиме підвищенню точності й достовірності облікових даних.


Розділ 3. Методика та організація аудиту розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві

 

3.1. Методика проведення аудиту та інформаційне забезпечення розрахунків з постачальниками і підрядчиками на підприємстві

 

Правові засади здійснення незалежної аудиторської діяльності в Україні базуються на Законі України “Про аудиторську діяльність”. Основне завдання цього закону – створення системи незалежного фінансового контролю з метою захисту інтересів власника.

Метою аудиту діяльності підприємства ТОВ „Каліпсо” є висловлення аудитором вис­новку про те, чи відповідає фінансова звітність, в усіх суттєвих аспек­тах, інструкціям, які регламентують порядок підготовки і представлення фінансових звітів.

Незважаючи на те, що аудиторський висновок служить основою довіри до фінансової звітності, для користувача це не може служити достатньою підставою для складення ним оцінки економічної стабіль­ності підприємства в найближчому майбутньому або ефективності роботи його керівництва.

постачальниками і підрядчиками проведені з порушенням встановленого порядку, проте зазначені невідповідності мають обмежений вплив на фінансову звіт­ність і не перекручують загальний фінансовий стан підприємства. На підприємстві ТОВ “Каліпсо” мають бути прийняті міри до прийняття  заходів з виправлення помилок та вдосконалення обліку  розрахунків з постачальниками і підрядчиками.

 


Висновки

 

За результатами виконаної роботи можна зробити наступні висновки.

Зобов»язання визнається, якщо його оцінка може бути достовірно визначена та існує ймовірність зменшення економічних вигод у майбутньому внаслідок його погашення. Якщо на дату балансу раніше визнане зобов»язання не підлягає погашенню, то його сума включається до складу доходу звітного періоду. Поточні зобов»язання включають: короткострокові кредити банків; поточну заборгованість за довгостроковими зобов»язаннями; короткострокові векселі видані; кредиторську заборгованість за товари, роботи, послуги; поточну заборгованість за розрахунками з одержаних авансів, за розрахунками з бюджетом, за розрахунками з позабюджетних платежів, за розрахунками зі страхування, за розрахунками з оплати праці, за розрахунками з учасниками, за розрахунками із внутрішніх розрахунків; інші поточні зобов»язання. Поточні зобов»язання відображаються в балансі за сумою погашення.

Постачальники (підрядники) — це під­приємства, що відвантажують продукцію (виконують роботи, надають послуги) покупцям. Стосовно до поста­чальників підприємства-споживачі завжди виступають покупцями їхніх товарно-матеріальних цінностей, різних послуг, включаючи отримання електроенергії, газу, води, автопослуг, послуг зв»язку, послуг з переробки матеріальних ціннос­тей тощо. Постачальники та підрядчики часто виступають посередниками між виробниками товарів і послуг та підприємством. Підприємства використовують посередників для найбільш кваліфікованого забезпечення зручності придбання продукції за факторами часу, місця, форми і власності; зниження витрат на реалізацію продукції або здійснення операцій з матеріально-технічного забезпечення виробництва; зниження рівня запасів готової продукції або необхідних матеріально-технічних ресурсів; зменшення кількості постачально-збутових операцій; кращого контактування зі споживачами або постачальниками — банками, транспортними, складськими, експедиторськими, страховими фірмами, іншими суб’єктами сфери товарного обігу; досягнення високої оперативності реакції на зміни ринкової кон’юнктури; підвищення ступеня конкурентоспроможності товарів.

Розрахункові взаємовідносини між постачальниками і покуп­цями виникають у процесі господарської діяльності підприємств, і цим відносинам, як правило, повинне передувати укладання догово­рів (контрактів) купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей, договорів підряду на виконання різних робіт, надання послуг тощо. Договір (контракт) купівлі-продажу являє собою комерційний документ, згідно з яким оформлена торговельна угода. У ньому міс­титься письмова угода сторін про поставку товарів — зобов»язання продавця передати певне майно у власність покупця та зобов»язання покупця прийняти це майно і сплатити за нього певну грошову суму.

Функціонування будь-якого господарюючого суб’єкту значно залежить від нормативної бази, тому одним із важливих питань є огляд нормативно-правової бази з обліку, контролю та аудиту розрахунків з постачальниками і підрядчиками.

Бухгалтерський облік розрахунків з постачальниками і підрядчиками на ТОВ “Каліпсо” являє собою упорядковану систему збору, реєстрації й узагальнення інформації в грошовому вираженні про майно, зобов»язання організацій і їхньому русі шляхом суцільного, безупинного і документального обліку всіх господарських операцій.

Підставою для бухгалтерського обліку розрахунків з постачальниками та підрядчиками  на підприємстві ТОВ “Каліпсо” є первинні документи,  які фіксують факти здійснення  цих  операцій. Надходження товарів від постачальни­ків оформляється на підставі товарно-транспортних накладних (ТТН), рахунків-фактур, вантажних митних деклара­цій тощо. Приймання виробничих запасів, що надійшли на склад під­приємства, оформляється прибутковим ордером (ф. № М-4). Якщо при прийманні матеріальних цінностей виявлені кількісні або якісні розбіжності з даними товаросупровідних постачальника, складають акт про приймання матеріалів (ф. № М-7).

Бухгалтерський облік розрахунків з постачальниками та підрядниками ве­деться на рахунку 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками». На зазначеному рахунку відображаються розрахунки з підприємствами, організаціями та особами за отримані товар­но-матеріальні цінності, прийняті (виконані) роботи та надані послуги, включаючи надання електроенергії, газу, пари, води тощо, а також послуги з доставки або переробки матеріальних цінностей, розраху­нкові документи на які надійшли, і з невідфактурованих поставок.

На рахунку 63 підприємства й організації обліковують розраху­нки з підприємствами транспорту і зв»язку за отримані послуги з перевезень, у тім числі розрахунки за недоборок і переборок тарифу (фрахту), а також розрахунки за всі види послуг зв»язку.

Усі операції, пов»язані з розрахунками за придбані товарно-матеріальні цінності, прийняті роботи або спожиті послуги, знахо­дять відображення на рахунку 63 незалежно від того, одночасно чи заздалегідь проводилася оплата пред»явленого рахунка. Аналітичний облік розрахунків з постачальниками і підрядни­ками ведуть за кожним окремо пред»явленим рахунком, а розрахун­ки в порядку планових платежів — за кожним постачальником і підрядником.

Розв»язання задачі з обліку розрахунків з постачальниками та підрядчиками автоматизованим способом забезпечить можливість оперативної обробки інформації для обліку, контролю, аналізу, аудиту та управління за відповідний проміжок часу, спри­ятиме підвищенню точності й достовірності облікових даних.

Аудит розрахунків з поста­чальниками і підрядниками здійснюється окремо за кожним постачальником за кожним документом (рахунком) на сплату. Під час аудиту розрахунків із постачальниками необхідно встановити наявність договорів поставки товарів, перевірити доцільність придбання, дотримання встановлених договором розрахунків. Для перевірки достовірності первинних документів, за якими здійснені розрахункові операції, доцільно провести зустрічні звірки різних документів на даному підприємстві й зробити письмовий запит у відповідні підприємства про стан розрахунків.

З метою ефективної організації аудиторської перевірки на ТОВ „Каліпсо” необхідно дотримуватись науково-обґрунтованої послідовності виконання аудиторських робіт. Робочий план аудиторської перевірки операцій з постачальниками та підрядчиками складається для охоплення діяльності ТОВ “Каліпсо” з усіх боків, прийняття своєчасних рішень для подальшого розвитку підприємства, організації ведення бухгалтерського обліку, господарських операцій, правильності їх оформлення.

У відповідності Законом України “Про аудиторську діяльність” аудиторською фірмою “Інтерконсалтинг” на підставі Договору № 17/2 від 01.10.2007 була проведена аудиторська перевірка розрахунків з постачальниками та підрядниками ТОВ „Каліпсо” за період з 01.10.2006 по 30.09.2007 р.

Аудит на підприємстві ТОВ “Каліпсо” здійснюється на основі договору з аудиторською фірмою “Інтерконсалтинг”. За результатами проведеної перевірки було складено аудиторський висновок.  Під час проведеної аудиторської перевірки розрахунків з постачальниками і підрядчиками встановлено, що операції з обліку розрахунків з постачальниками і підрядчиками проведені з порушенням встановленого порядку, проте зазначені невідповідності мають обмежений вплив на фінансову звіт­ність і не перекручують загальний фінансовий стан підприємства. На підприємстві ТОВ “Каліпсо” мають бути прийняті міри до прийняття  заходів з виправлення помилок та вдосконалення обліку  розрахунків з постачальниками і підрядчиками. Покращення проведення аудиту розрахунків з постачальниками та підрядчиками на ТОВ “Каліпсо” можна досягти за допомогою використання комп»ютера як засобу аналізу та контролю.

Список використаних джерел

 

1.     Господарський кодекс. Затверджений від 16.01.2003 № 436-IV.// Відомості Верхов­ної Ради України. — 2004. — № 1. — С. 21.

2.     Закон України «Про аудиторську діяльність» від 22 квітня 1993 р. N 3125-XII зі змінами та доповненнями// Баланс.— 20.03.2006.— № 14.— С. 5-9.

3.     Закон України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 р. № 996-XIV // Баланс.— 13.09.1999.— № 73.— С. 5-9.

4.     Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 11 «Зобов’язання», затверджений наказом Міністерства фінансів України №20 від 31.01.2000р.// Бухгалтерський облік і аудит — 2000. — №2. -С.7-12.

5.     Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 15 «Дохід», затверджений наказом Міністерства фінансів України №290 від 29.11.99р.// Бухгалтерський облік і аудит — 1999. — №12. — С.35-36.

6.     Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 “Баланс”, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 31.03.99р. №87// Бухгалтерський облік і аудит — 1999. — №6.- С.17-20.

7.     Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 3 «Звіт про фінансові результати», затверджений наказом Міністерства фінансів України №87 від 31.03.99р.// Бухгалтерський облік і аудит — 1999. — №6. — С.21-26.

8.     Про затвердження Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджене Наказом МФУ №291 від 30.11.99 р.

9.     Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджене Наказом МФУ №291 від 30.11.99 р.

10.Положення про ведення касових операцій у національній валюті України, затверджене постановою Правління НБУ від 19.02.2001 р. № 72. Бібліотека “Фактора”. Касові операції. – Х.: Фактор, 2001. – С86.

11.Інструкція про відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затверджена Постановою Правління НБУ 12.11.2003 №492. .// Вісник НБУ – 2003. – №23. – С12.

12.Інструкція «Про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті», затверджена постановою Правління НБУ від 29.03.2001 за № 135.//Все про бухгалтерський облік. — 2001. — №54. — С. 10-31.

13.Армстронг Г., Котлер Ф. Маркетинг. Загальний курс / Пер. з англ.: навч. пос. — М.: Видавничий дім «Вільямс», 2001. — 608 с.

14.Аудит: теорія і практика: Навчальний посібник / Загородній А.Г., Корягін М.В., Єлісєєв А.В., Полякова Л. М., Блотнер В.Г., Бобровим О.Б., Будзан Н.В., Литвиненко Н.О., Озеран А.В., Озсран В.О., Савка Н.М., Соловій М.М., Тимофеева Л.Я., Чернова Н.Й. — 2-е вид., перероб. і доп. -Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка»,

15.Білик М. Д., Полятикіна Л. І. Основи аудиту. — Суми: Слобожанщина, 1999. — 295 с.

16.Білуха М. Т. Аудит у бізнесі. (Посібник для бізнесменів). – Дніпропетровськ: Преском, 1994. – 394 с.

17.Білуха М. Т., Микитенко Т. В. Фінансовий контроль: теорія, ревізія, аудит: Підруч. для студ. вищ. навч. закл. — К. : Українська академія оригінальних ідей, 2005. — 888с.

18.Бутинець Ф. Ф., Дем»яненко М. Я., Саблук П. Т., Белебеха І. О., Лінник В. Г. Бухгалтерський облік у сільському господарстві: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Ф.Ф. Бутинець (ред.), М.М. Коцупатрий (ред.). — Житомир: ПП «РУТА», 2003. — 511с.

19.Буханцева М. В., Каменська Т. О., Церетелі Л. Г. Бухгалтерський облік витрат на підприємстві: Посіб. /М.В. Буханцева (упоряд.), Г.В. Негода (упоряд.) . — К. : Редакція журналу «Дебет-Кредит”, 2005. — 80с.

20.Бухгалтерський облік за національними стандартами. — Т.: Економічна думка, 2000. — 236 с.

21.Величко О. Г., Голов С. Ф. Бухгалтерський облік і фінансова звітність в Україні. — Д.: ТОВ «Баланс-Клуб», 2000. — 768 с.

22.    Вітвицька Н. С., Кузьмінська О. Е. Контроль і ревізія: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни / Київський національний економічний ун-т — К. : КНЕУ, 2000. — 165с.

23.Гаркавенко С.С. Маркетинг: Підручник. — К.: Лібра, 2002. — 712 с.

24.Голов С. Ф., Костюченко В. М., Кравченко І. Ю., Ямборко Г. А. Фінансовий облік: Підручник для студ. вищ. навч. закл., напрям «Економіка і підприємництво», спец. «Облік і аудит» / Сергій Федорович Голов (ред.). — К.: Лібра, 2005. — 976с.

25.Голов С.Ф. Управлінський облік. Підручник. – 2-ге вид. – К.: Лібра, 2004. – 704 с.

26.Грабова Н. М. Теорія бухгалтерського обліку: 2001 : Навч. посіб. / М.В. Кужельний (ред.). — 6.вид. — К. : А.С.К., 2001. — 266 с.

27.Грабова Н. М., Кривоносов Ю. Г. Облік основних господарських операцій в бухгалтерських проводках: Навч. посіб. — К. : А.С.К., 2005. — 416 с.

28.Гусарова Л. В.Управління витратами: Загальні поняття про витрати і управління ними. Калькулювання витрат: Конспект лекцій для студ. спец. 8.050201 «Менеджмент організації» ден. та заоч. форм навч. / Київський національний ун-т будівництва і архітектури. — К. : КНУБА, 2006. — 43с.

29.Давидов Г.М. Аудит: Навч.посіб. – К.: Знання, 2002. – 363 с. 

30.Дерій В. А. Контроль і ревізія: Курс лекцій. — Бучач: МІФ, 2000. — 54 с.

31.Дерій В. А., Кізима А. Я. Аудит: Курс лекцій / Тернопільська академія народного господарства. — Т.: ТАНГ, 2001. — 76 с.

32.    Дікань Л. В. Контроль і ревізія (Загальна теорія): Конспект лекцій / Харківський національний економічний ун-т. — Х. : ХНЕУ, 2004. — 142с.

33.Дорош Н. І. Аудит: методологія і організація. — К.: Товариство «Знання» КОО, 2001. — 402 с.

34.Завгородній В.П. Бухгалтерський облік, контроль і аудит в системі управління підприємством,- К.: Ваклер, 2001р.- С.300-367.

35.Зубілевич С. Вимоги до аудиту в умовах реформування обліку і звітності в Україні//Бухгалтерський облік і аудит — 1999. — №10. -С.38-42.

36.    Іванчук Р. М., Бережна Т. Ф., Іванчук О. А. Ревізія і контроль: Навч. посібник для студ. вищих навч. закл. / Луганський національний педагогічний ун-т ім. Тараса Шевченка; Інститут економіки та бізнесу. Кафедра фінансів. — Луганськ : Альма-матер, 2004. — 60с.

37.Івата В. В., Ткаченко С. А., Шевчук С. В. Фінансовий облік. Практикум: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Національний ун-т кораблебудування ім. адмірала Макарова / В.Д. Пантелєєв (ред.). — Миколаїв : НУК, 2006. — 100с.

38.Карпова Т. П. Управленческий учет: Учебник для вузов. – М.: ЮНИТИ, 2002. – 350 с.

39.Контроль і ревізія : Підруч. для студ. кооп. Вузів. – 2 вид., перероб. і доп. – К.: Ін Юре, 1998. – 248 с.

40.    Контроль і ревізія: Метод. вказ. до семінар. і практ. занять для студ. усіх форм навч. спец. 8.050106 «Облік і аудит» / Національний авіаційний ун-т / Марія Терентіївна… Льовочкіна (уклад.) — К. : НАУ, 2003. — 80с.

41.Крамаровский Л.М.  Ревизия  деятельности производственного кооператива. – М.: Финансы и статистика, 2001. – 348 с.

42.Кужельний М. В., Коцупатрий М. М., Кірданов М. Г., Лежненко Л. І., Примаченко О. Л. Бухгалтерський облік: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни / Київський національний економічний ун-т — К. : КНЕУ, 2005. — 218с.

43.Кужельний М. В., Лінник В. Г. Теорія бухгалтерського обліку: Підручник. — К. : КНЕУ, 2001. — 334с.

44.Кулаковська Л.П., Піча Ю.В. Основи аудиту: навчальний посібник для студентів вищих закладів освіти. – К: Каравела, 2002. – 504 с.

45.Лебедева С. Н., Казиначикова Н. А., Гавриков А. В. Экономика торгового предприятия: Учеб. пособие для студ. спец. «Мировая экономика и международные экономические отношения» вузов. — 2.изд. — Минск : Новое знание, 2002. — 240с.

46.Мазаракі А.А., Лігоненко Л.О., Ушакова Н.М. Економіка торговельного підприємства: Підручник для вузів / КДТЕУ.К.: «Хрещатик», 1999. — 800с.

47.    Мельник В. М. Контроль і ревізія діяльності підприємств (короткий курс): Навч. посібник / Одеський держ. ун-т ім. І.І.Мечникова; Інститут математики, економіки і механіки. — О. : Астропринт, 1999. — 108с.

48.Моссаковсъкий В. Види обліку в сучасних умовах та їх обґрунтування // Бухгалтерський облік і аудит. — 2002. — № 6.

49.Назарбаєва Р., Назарбаєва І. Основні засоби: бухгалтерський та податковий облік / Центр юридичного та бухгалтерського сервісу «Аверс». — Дніпропетровськ : Вид. Буд. «Баланс-Клуб», 1998. — 120с.

50.Пархоменко В. М. Бухгалтерський облік в Україні: Нормативи. Коментарі. — Луганськ: «Футура» ДСД «Лугань», 2001. — 368 с.

51.Романів Є.М., Хом’як Р.Л. Контроль і ревізія. “Інтелект – Захід” 2002. – 345 с.

52.Сопко В. В. Бухгалтерський облік: Навч. посібник / Київський національний економічний ун-т.— К.: КНЕУ, 2000. — 578с.

53.Сопко В. В., Завгородній В. П. Організація бухгалтерського обліку, економічного контролю та аналізу: Підручник / Київський національний економічний ун-т. — К., 2000. — 258с.

54.Стандарта аудиту та етики. Зміни та доповнення до чинних Стандартів аудиту та етики Міжнародної федерації бухгалтерів станом на 1 січня 2003 року. — К.: ТОВ «Паритет-інформ», 2003. – 712 с.

55.Сук Л. К., Сук П. Л. Контроль і ревізія: Навч. посібник для дистанц. навчання:Для студ. вищих навч. закл. / Відкритий міжнародний ун-т розвитку людини «Україна». — К. : Університет «Україна», 2006. — 275с.

56.Терехов А.А. Аудит: перспективы развития. – М.: Финансы и статистика, 2001. – 560 с.

57.Ткаченко Н. М. Бухгалтерський фінансовий облік на підприємствах України: Підручник. — К.: А.С.К., 2000. — 784 с.

58.Ткаченко Н. М. Бухгалтерський фінансовий облік на підприємствах України: Підруч. для студ. екон. спец. вищ. навч. закл.. — 6.вид. — К. : «А.С.К.», 2004. — 784с.

59.Ткаченко Н.М. Теоретико-методологічні  проблеми формування бухгалтерського  фінансового обліку. – К.:, А.С.К., 2001. – 348 с.

60.Усач Б.Ф. Контроль і ревізія. Підручник. Знання-Прес. 2004. – 254 с.

61.Щербак В. Г. Маркетингова політика розподілу: Навч. посіб. / Харківський держ. економічний ун-т. — Х. : ВД «ІНЖЕК», 2004. — 176с.

 

 

Додатки

Додаток А

 

 

Додаток

 

 

 

 

до Положення (стандарту)

 

 

бухгалтерського обліку 2

 

 

 

 

Коди

 

Дата

(рік, місяць, число)

 

 

Підприємство ТОВ “Каліпсо”

за

ЄДРПОУ

 

 

Територія

за

КОАТТУ

 

 

Орган державного управління

за

СПОДУ

 

 

Галузь

за

ЗКГНГ

 

 

Вид економічної діяльності

за

КВЕД

 

 

Одиниця виміру: тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Адреса

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Баланс

 

 

 

 

                                        на 1  січня           2006 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Форма № 1

 

 

 

Код за ДКУД 1801001

 

 

 

 

 

 

 

Код

На початок

На кінець

 

Актив

рядка

звітного

звітного

 

 

 

періоду

періоду

 

1

2

3

4

 

1. Необоротні активи

 

 

 

 

Нематеріальні активи:

 

 

 

 

залишкова вартість

0 10

22

22

 

первісна вартість

0 11

22

22

 

знос

0 12

 

 

 

Незавершене будівництво

0 20

200

220

 

Основні засоби:

 

 

 

 

залишкова вартість

0 30

530

528

 

первісна вартість

0 31

560

572

 

знос

0 32

30

44

 

Довгострокові фінансові інвестиції :

 

 

 

 

які обліковуються за методом участі

 

 

 

 

в капіталі інших підприємств

0 40

 

 

 

інші фінансові інвестіції

0 45

100

110

 

Довгострокова дебіторська заборго-

 

 

 

 

ваність

0 50

 

 

 

Відстрочені податкові активи

0 60

 

 

 

Інші необоротні активи

0 70

 

 

 

Усього за розділом 1.

0 80

852

880

 

2. Оборотні активи

 

 

 

 

Запаси:

 

 

 

 

виробничі запаси

100

160

198

 

тварини на вирощуванні та відгодівлі

110

 

 

 

незавершене виробництво

120

 

 

 

готова продукція

130

260

264

 

товари

140

240

220

 

Векселі одержані

150

 

 

 

Дебіторська заборгованість за товари,

 

 

 

 

роботи, послуги:

 

 

 

 

чиста реалізаційна вартість

160

52

44

 

первісна вартість

161

52

44

 

резерв сумнівних боргів

162

 

 

 

Дебіторська заборгованість за розра-

 

 

 

 

хунками:

 

 

 

 

з бюджетом

170

 

 

 

за виданими авансами

180

 

 

 

з нарахованих доходів

190

 

 

 

із внутрішніх розрахунків

200

 

 

 

Інша поточна дебіторська заборгова-

 

 

 

 

ність

210

 

 

 

Поточні фінансові інвестиції

220

80

55

 

Грошові кошти та їх еквіваленти :

 

 

 

 

у національній валюті

230

131,4

88

 

в іноземній валюті

240

 

 

 

Інші оборотні активи

250

 

 

 

Усього за розділом 2.

260

923,4

869

 

3. Витрати майбутніх періодів

270

6,6

11

 

БАЛАНС

280

1782

1760

 

 

 

 

 

 

 

Код

На початок

На кінець

 

Пасив

рядка

звітного

звітного

 

 

 

періоду

періоду

 

1

2

3

4

 

1. Власний капітал

 

 

 

 

Статутний капітал

300

770

770

 

Пайовий капітал

310

 

 

 

Додатковий вкладений капітал

320

 

 

 

Інший додатковий капітал

330

 

 

 

Резервний капітал

340

 

 

 

Нарозподілений прибуток (непокритий

 

 

 

 

збиток)

350

140

220

 

Неоплачений капітал

360

 

 

 

Вилучений капітал

370

 

 

 

Усього за розділом 1.

380

910

990

 

2. Забеспечення наступних витрат

 

 

 

 

і платежів

 

 

 

 

Забеспечення виплат персоналу

400

12

11

 

Інші забеспечення

410

 

 

 

Цільове фінансування

420

24

22

 

Усього за розділом 2.

430

36

33

 

3. Довгострокові зобов,язання

 

 

 

 

Довгострокові кредити банків

440

154

209

 

Інші довгострокові фінансові

 

 

 

 

зобов,язання

450

 

 

 

Відстрочені податкові зобов,язання

460

 

 

 

Інші довгострокові зобов,язання

470

88

88

 

Усього за розділом 3.

480

242

297

 

4. Поточні зобов,язання

 

 

 

 

Короткострокові кредити банків

500

295,4

154

 

Поточна заборгованість за довгостро-

 

 

 

 

ковими зобов,язаннями

510

 

 

 

Векселі видані

520

 

 

 

Кредиторська заборгованість за това-

 

 

 

 

ри, роботи, послуги

530

244,8

209

 

Поточні зобов,язання за розрахунками:

 

 

 

 

з одержаних авансів

540

 

 

 

з бюджетом

550

23,4

28,6

 

з позабюджетних платежів

560

 

 

 

зі страхування

570

 

 

 

з оплати праці

580

22,8

39,6

 

з участниками

590

 

 

 

із внутрішніх розрахунків

600

 

 

 

Інші поточні зобов,язання

610

 

 

 

Усього за розділом 4.

620

586,4

431,2

 

5. Доходи майбутніх періодів

630

7,6

8,8

 

БАЛАНС

640

1782

1760

 

 

 

 

 

 

М.П.      

 

 

 

 

                                                     Керівник                                    

 

 

 

 

                                Головний бухгалтер

 

 

 


Додаток Б

 

 

Додаток

 

 

 

 

до Положення (стандарту)

 

 

бухгалтерського обліку 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коди

 

Дата

(рік, місяць, число)

 

 

Підприємство ТОВ “Каліпсо”

за

ЄДРПОУ

 

 

Територія

за

КОАТТУ

 

 

Орган державного управління

за

СПОДУ

 

 

Галузь

за

ЗКГНГ

 

 

Вид економічної діяльності

за

КВЕД

 

 

Одиниця виміру: тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Звіт

 

 

 

                                                                 про фінансові результати

 

 

                                                                     за       рік       2005 року

 

 

 

 

Форма № 2

 

 

 

 

Код за ДКУД 1801003

 

 

 

 

 

 

 

1.Фінансові результати

 

 

 

 

 

 

                    Стаття

Код

За звітний

За попередній

 

 

рядка

   період

      період

 

1

2

3

4

 

Дохід (виручка) від реалізації продукції

0 10

2420

1936

 

Податок на додану вартість

0 15

403,26

322,6

 

Акцизний збір

0 20

 

 

 

 

0 25

 

 

 

Інші вирахування з доходу

0 30

 

 

 

Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції

0 35

2016,74

1613,4

 

Собівартість реалізованої продукції

0 40

1760

1408

 

Валовий:

 

 

 

 

 прибуток

0 50

256,74

205,4

 

 збиток

0 55

 

 

 

Інші операційні доходи

0 60

26,4

21,12

 

Адміністративні витрати

0 70

59,4

53,52

 

Витрати на збут

0 80

26,4

21,12

 

Інші операційні витрати

0 90

 

 

 

Фінансові результати від операційної діяльності:

 

 

 

 

прибуток

100

197,34

151,88

 

збиток

105

 

 

 

Дохід від участі в капіталі

110

8,8

7,04

 

Інші фінансові доходи

120

6,6

5,28

 

Інші доходи

130

 

 

 

Фінансові витрати

140

 

 

 

Втрати від участі в капіталі

150

 

 

 

Інші витрати

160

 

 

 

Фінансові результати від звичайної діяльності

 

 

 

 

до оподаткування:

 

 

 

 

прибуток

170

212,74

164,2

 

збиток

175

 

 

 

Податок на прибуток від звичайної діяльності

180

63,8

49,26

 

Фінансові результати від звичайної діяльності

 

 

 

 

прибуток

190

148,94

114,94

 

збиток

195

 

 

 

Надзвичайні:

 

 

 

 

доходи

200

 

 

 

витрати

205

 

 

 

Податки з надзвичайного прибутку

210

 

 

 

Чистий:

 

 

 

 

прибуток

220

148,94

114,94

 

збиток

225

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Елементи операційних витрат

 

Найменування показника

Код

За звітний

За попередній

 

 

рядка

   період

      період

 

1

2

3

4

 

Матеріальні затрати

230

886,6

709,28

 

Витрати на оплату праці

240

643,5

514,8

 

Відрахування на соціальні заходи

250

247,5

198

 

Амортизація

260

33

26,4

 

Інші операційні витрати

270

35,2

28,16

 

Разом

280

1845,8

1476,64

 

 

 

 

 

 

 

3. Розрахунок показників прибутко-

 

 

вості акцій

 

 

Назва статті

Код

За звітний

За попередній

 

 

рядка

   період

      період

 

1

2

3

4

 

Середньорічна кількість простих акцій

300

7700

7700

 

Скоригована середньорічна кількість простих акцій

310

 

 

 

Чистий прибуток, що припадає на одну просту акцію

320

19,34

15,1

 

Скоригований чистий прибуток, що припадає на одну

 

 

 

 

просту акцію

330

 

 

 

Дивіденти на одну просту акцію

340

5,42

4,8

 

 

 

 

 

 

М.П.      

 

 

 

 

                                                     Керівник                                    

 

 

 

 

                                Головний бухгалтер

 

 

 

 


Додаток В

 

 

Додаток

 

 

 

 

до Положення (стандарту)

 

 

бухгалтерського обліку 2

 

 

 

 

Коди

 

Дата

(рік, місяць, число)

 

 

Підприємство ТОВ “Каліпсо”

за

ЄДРПОУ

 

 

Територія

за

КОАТТУ

 

 

Орган державного управління

за

СПОДУ

 

 

Галузь

за

ЗКГНГ

 

 

Вид економічної діяльності

за

КВЕД

 

 

Одиниця виміру: тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Адреса

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Баланс

 

 

 

 

                                        на 1  січня           2007 року

 

 

 

 

Форма № 1

 

 

 

Код за ДКУД 1801001

 

 

 

 

 

 

 

Код

На початок

На кінець

 

Актив

рядка

звітного

звітного

 

 

 

періоду

періоду

 

1

2

3

4

 

1. Необоротні активи

 

 

 

 

Нематеріальні активи:

 

 

 

 

залишкова вартість

0 10

22

33

 

первісна вартість

0 11

22

33

 

знос

0 12

 

 

 

Незавершене будівництво

0 20

220

154

 

Основні засоби:

 

 

 

 

залишкова вартість

0 30

528

638

 

первісна вартість

0 31

572

726

 

знос

0 32

44

88

 

Довгострокові фінансові інвестиції :

 

 

 

 

які обліковуються за методом участі

 

 

 

 

в капіталі інших підприємств

0 40

 

 

 

інші фінансові інвестіції

0 45

110

132

 

Довгострокова дебіторська заборго-

 

 

 

 

ваність

0 50

 

 

 

Відстрочені податкові активи

0 60

 

8,8

 

Інші необоротні активи

0 70

 

 

 

Усього за розділом 1.

0 80

880

965,8

 

2. Оборотні активи

 

 

 

 

Запаси:

 

 

 

 

виробничі запаси

100

198

156,2

 

тварини на вирощуванні та відгодівлі

110

 

 

 

незавершене виробництво

120

 

 

 

готова продукція

130

264

81,4

 

товари

140

220

268,4

 

Векселі одержані

150

 

 

 

Дебіторська заборгованість за товари,

 

 

 

 

роботи, послуги:

 

 

 

 

чиста реалізаційна вартість

160

44

187

 

первісна вартість

161

44

187

 

резерв сумнівних боргів

162

 

 

 

Дебіторська заборгованість за розра-

 

 

 

 

хунками:

 

 

 

 

з бюджетом

170

 

 

 

за виданими авансами

180

 

 

 

з нарахованих доходів

190

 

 

 

із внутрішніх розрахунків

200

 

 

 

Інша поточна дебіторська заборгова-

 

 

 

 

ність

210

 

 

 

Поточні фінансові інвестиції

220

55

231

 

Грошові кошти та їх еквіваленти :

 

 

 

 

у національній валюті

230

88

19,8

 

в іноземній валюті

240

 

 

 

Інші оборотні активи

250

 

 

 

Усього за розділом 2.

260

869

943,8

 

3. Витрати майбутніх періодів

270

11

11

 

БАЛАНС

280

1760

1920,6

 

 

 

 

 

 

 

Код

На початок

На кінець

 

Пасив

рядка

звітного

звітного

 

 

 

періоду

періоду

 

1

2

3

4

 

1. Власний капітал

 

 

 

 

Статутний капітал

300

770

880

 

Пайовий капітал

310

 

 

 

Додатковий вкладений капітал

320

 

 

 

Інший додатковий капітал

330

 

 

 

Резервний капітал

340

 

 

 

Нарозподілений прибуток (непокритий

 

 

 

 

збиток)

350

220

352

 

Неоплачений капітал

360

 

 

 

Вилучений капітал

370

 

 

 

Усього за розділом 1.

380

990

1232

 

2. Забеспечення наступних витрат

 

 

 

 

і платежів

 

 

 

 

Забеспечення виплат персоналу

400

11

6,6

 

Інші забеспечення

410

 

 

 

Цільове фінансування

420

22

26,4

 

Усього за розділом 2.

430

33

33

 

3. Довгострокові зобов,язання

 

 

 

 

Довгострокові кредити банків

440

209

121

 

Інші довгострокові фінансові

 

 

 

 

зобов,язання

450

 

 

 

Відстрочені податкові зобов,язання

460

 

 

 

Інші довгострокові зобов,язання

470

88

88

 

Усього за розділом 3.

480

297

209

 

4. Поточні зобов,язання

 

 

 

 

Короткострокові кредити банків

500

154

198

 

Поточна заборгованість за довгостро-

 

 

 

 

ковими зобов,язаннями

510

 

 

 

Векселі видані

520

 

 

 

Кредиторська заборгованість за това-

 

 

 

 

ри, роботи, послуги

530

209

176

 

Поточні зобов,язання за розрахунками:

 

 

 

 

з одержаних авансів

540

 

 

 

з бюджетом

550

28,6

28,6

 

з позабюджетних платежів

560

 

 

 

зі страхування

570

 

 

 

з оплати праці

580

39,6

35,2

 

з участниками

590

 

 

 

із внутрішніх розрахунків

600

 

 

 

Інші поточні зобов,язання

610

 

 

 

Усього за розділом 4.

620

431,2

437,8

 

5. Доходи майбутніх періодів

630

8,8

8,8

 

БАЛАНС

640

1760

1920,6

 

 

 

 

 

 

М.П.      

 

 

 

 

                                                     Керівник                                     

 

 

 

 

                                Головний бухгалтер

 

 

 


Додаток Г

 

 

Додаток

 

 

 

 

до Положення (стандарту)

 

 

бухгалтерського обліку 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коди

 

Дата

(рік, місяць, число)

 

 

Підприємство ТОВ “Каліпсо”

за

ЄДРПОУ

 

 

Територія

за

КОАТТУ

 

 

Орган державного управління

за

СПОДУ

 

 

Галузь

за

ЗКГНГ

 

 

Вид економічної діяльності

за

КВЕД

 

 

Одиниця виміру: тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Звіт

 

 

 

                                                                 про фінансові результати

 

 

                                                                     за       рік       2006 року

 

 

 

 

Форма № 2

 

 

 

 

Код за ДКУД 1801003

 

 

 

 

 

 

 

1.Фінансові результати

 

 

 

 

 

 

                    Стаття

Код

За звітний

За попередній

 

 

рядка

   період

      період

 

1

2

3

4

 

Дохід (виручка) від реалізації продукції

0 10

2640

2420

 

Податок на додану вартість

0 15

440

403,26

 

Акцизний збір

0 20

 

 

 

 

0 25

 

 

 

Інші вирахування з доходу

0 30

 

 

 

Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції

0 35

2200

2016,74

 

Собівартість реалізованої продукції

0 40

1870

1760

 

Валовий:

 

 

 

 

 прибуток

0 50

330

256,74

 

 збиток

0 55

 

 

 

Інші операційні доходи

0 60

33

26,4

 

Адміністративні витрати

0 70

77

59,4

 

Витрати на збут

0 80

33

26,4

 

Інші операційні витрати

0 90

 

 

 

Фінансові результати від операційної діяльності:

 

 

 

 

прибуток

100

253

197,34

 

збиток

105

 

 

 

Дохід від участі в капіталі

110

6,6

8,8

 

Інші фінансові доходи

120

4,4

6,6

 

Інші доходи

130

 

 

 

Фінансові витрати

140

 

 

 

Втрати від участі в капіталі

150

 

 

 

Інші витрати

160

 

 

 

Фінансові результати від звичайної діяльності

 

 

 

 

до оподаткування:

 

 

 

 

прибуток

170

264

212,74

 

збиток

175

 

 

 

Податок на прибуток від звичайної діяльності

180

79,2

63,8

 

Фінансові результати від звичайної діяльності

 

 

 

 

прибуток

190

184,8

148,94

 

збиток

195

 

 

 

Надзвичайні:

 

 

 

 

доходи

200

 

 

 

витрати

205

 

 

 

Податки з надзвичайного прибутку

210

 

 

 

Чистий:

 

 

 

 

прибуток

220

184,8

148,94

 

збиток

225

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Елементи операційних витрат

 

Найменування показника

Код

За звітний

За попередній

 

 

рядка

   період

      період

 

1

2

3

4

 

Матеріальні затрати

230

990

886,6

 

Витрати на оплату праці

240

654,5

643,5

 

Відрахування на соціальні заходи

250

251,9

247,5

 

Амортизація

260

44

33

 

Інші операційні витрати

270

39,6

35,2

 

Разом

280

1980

1845,8

 

 

 

 

 

 

 

3. Розрахунок показників прибутко-

 

 

вості акцій

 

 

Назва статті

Код

За звітний

За попередній

 

 

рядка

   період

      період

 

1

2

3

4

 

Середньорічна кількість простих акцій

300

8800

7700

 

Скоригована середньорічна кількість простих акцій

310

 

 

 

Чистий прибуток, що припадає на одну просту акцію

320

21

19,34

 

Скоригований чистий прибуток, що припадає на одну

 

 

 

 

просту акцію

330

 

 

 

Дивіденди на одну просту акцію

340

5,6

5,42

 

 

 

 

 

 

М.П.      

 

 

 

 

                                                     Керівник                                    

 

 

 

 

                                Головний бухгалтер

 

 

 

 

 

 


Додаток Д

 

Додаток Е


Додаток Ж

Договір про надання аудиторських послуг № 17/2

Київ                                                                                                

Аудиторська фірма “Інтерконсалтинг”, що іменується далі «Виконавець», в особі Генерального директора Довбуша О.С., що діє на основі Статуту, з одного боку, і ТОВ “Каліпсо”, що іменується далі «Замовник», в особі Генерального директора Дідика Д.П., що діє на основі Статуту, з другого боку, уклали цей договір про наступне:

1. Предмет договору

1.1. Фірма зобов»язується здійснити аудит розрахунків з постачальниками та підрядчиками  ТОВ “Каліпсо”.

При цьому фірма не несе відповідальності за невиявлені випадки шахрай­ства.

2. Права і обов»язки сторін

2.1. При проведенні робіт, вказаних у розділі 1 цього договору, фірма має право перевіряти первинні документи, бухгалтерські книги, звіти, плани, кошториси та інші необхідні документи, наявність грошових коштів і цінних паперів, наявність і правильність витрачення матеріальних цінностей; одержувати пояснення від посадових осіб і довідкові матеріали, а також здійсню­вати інші ревізійні процедури, які вона вважатиме за необхідні для належно­го виконання умов договору.

2.2. Працівники фірми мають право припинити виконання робіт при спро­бах вплинути з боку Замовника на висновки за результатами перевірки з оплатою вартості фактично виконаних робіт.

2.3. Фірма гарантує Замовнику збереження комерційної таємниці,

2.4. Замовник зобов»язується створювати всі необхідні умови для нормаль­ної роботи та виконання обов»язків працівників Фірми, забезпечувати дру­карське оформлення матеріалів перевірок.


3. Відповідальність сторін

3.1. У випадку невиконання або неналежного виконання сторонами своїх зобов»язань вони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. При цьому розмір відповідальності сторін обмежується 50% суми, отриманої Ви­конавцем згідно з цим договором.

3.2. Сторони звільняються від відповідальності за повне або часткове не­виконання своїх зобов»язань, якщо таке стало наслідком нездоланної сили (форс-мажорних) обставин, про що інша сторона має бути повідомлена про­тягом 3-х днів.

3.3. Суперечки, що випливають з цього договору, розглядаються арбітраж­ними та судовими органами відповідно до їх компетенції.

4. Ціни та порядок розрахунків

4.1. Вартість робіт за цим договором становить 3000 грн. в тому числі ПДВ 500 грн.

Замовник перераховує кошти Виконавцю в два етапи: 50% авансом до початку робіт і 50% протягом 3-х днів після виконання робіт на підставі Акта приймання-передачі робіт.

4.2. За кожен день затримки платежу Замовник сплачує пеню у розмірі 1% від несплаченої суми.

5. Зміна, розірвання та припинення договору

5.1. Зміна умов цього договору, його розірвання і припинення допускається за згодою сторін. Одностороннє розірвання договору допускається за умови попередження іншої сторони про це за 10 днів.

5.2. Усі доповнення та зміни цього договору дійсні лише за умови здійснення їх у письмовій формі та підписання уповноваженими на те особами.

Цей договір вступає в силу з моменту його підписання.

ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ СТОРІН:  

ВИКОНАВЕЦЬ.                                                       ЗАМОВНИК.


Додаток З

 

Загальний план проведення аудиту розрахунків з постачальниками та підрядниками

№ п/п

Перелік робіт, послуг, запланованих до виконання аудиторським підприємством

Строк виконання роботи

1

Отримання попередньої інформації про клієнта:

— особливостей підприємства: організації, структури, номенкла­тури продукції, видів послуг;

— перспектив розвитку підприємства;

— обліково-аналітичного і контрольного процесу на підприємстві;

— загального підходу до проведення аудиту, включаючи можливе використання внутрішнього контролю, проблемних напрямків аудиту;

— оцінки ступеня ризику;

— попереднього варіанта загального плану і програми аудиторської перевірки, визначених обсягів робіт, конкретних виконавців;

— встановлення планового рівня суттєвості

5 жовтня


Продовження дод. З

2

Підготовчо-узгоджувальна стадія, що  зосереджується на:

 — узгодженні із замовником плану перевірки, обсягу робіт, термінів її проведення, форми представлення результатів аудиту;

— узгодженні рівня відповідальності аудиторського підприєм­ства і замовника, визначенні вартості аудиторських послуг;

— закріпленні досягнутих домовленостей між аудиторською фірмою і замовником шляхом підписання необхідних документів (договір, програма аудиту тощо);

— підготовці необхідної нормативно-правової бази для перевірки

6 жовтня

3

Аудит розрахунків з вітчизняними постачальниками і підрядчиками

7-8 жовтня

4

Аудит безготівкових з іноземними постачальниками і підрядчиками

9 жовтня

5

Аудит обліку розрахунків з постачальниками і підрядчиками

10 жовтня

6

Аудит відображення розрахунків з постачальниками і підрядчиками в фінансовій звітності

11 жовтня

7

Аудит відображення розрахунків з постачальниками і підрядчиками в податковій звітності

12 жовтня

8

Підготування підсумкової аудиторської документації

13 жовтня

9

На завершальній стадії:

— обговорюється додаткова документація, що передаєтеся ТОВ “Каліпсо”;

— передається аудиторський висновок

14 жовтня

Запись опубликована в рубрике Готові дипломні роботи, Продаж дипломних робіт с метками , , , , , , , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.